TOPlist


Celozrnné rohlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: cometcate
  • Porce: 14.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě250
Olej olivový60
Ocet20
Mouka pšeničná celozrnná250
Mouka pšeničná hladká120
Žitná mouka50
Sůl8
Cukr bílý (řepný, třtinový)8
Droždí15
Lněné semínko drcené30

Energetická hodnota celkem: 8922 kJ

Bílkoviny (g): 64, Tuky (g): 77, Sacharidy (g): 296 SAFA (g): 12 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 53 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 637 kJ

Bílkoviny (g): 4.6, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 21.1 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

• 250 ml vlažné vody  • 3 lžíce olivového oleje  • 1 lžíce octa  • 250 g špaldové mouky ( nebo celozrnné pšeničné mouky)  • 100–150 g pšeničné mouky  • 50 g žitné mouky  • 1 lžička soli  • 1 lžička cukru  • 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí  • koření a semínka dle chuti (nejvíc dávám lněné a slunečnicové)    Suroviny dejte v uvedeném pořadí do mísy  a zpracujte těsto (kdo používá pekárnu dá do pečicí nádoby  a zapněte program těsto). Po nakynutí těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma