TOPlist


Pečený paprikáš

  • Uživatelský recept
  • Autor: Motylka88
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová pečeně libová500
Cibule100
Žampiony250
Paprika červená200
Rajčata konzervovaná400
Voda, minerální vody bez příchutě300
Mouka žitná celozrnná20
Olej olivový10
Česnek10

Energetická hodnota celkem: 4147 kJ

Bílkoviny (g): 130, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 9 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ

Bílkoviny (g): 32.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 15.3 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 6.5 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

1 lžíce pálivé papriky, 1 lžíce kmínu, 1/2 bujónu do vývaru

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma