TOPlist


Cibulačka

  • Uživatelský recept
  • Autor: zahradnicek
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule350
Bujón průměr (v suchém stavu)15
Mouka pšeničná bílá10
Voda, minerální vody bez příchutě900
Máslo čerstvé50

Energetická hodnota celkem: 2491 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 29 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 830 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 14.7 SAFA (g): 9.7 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, bobkový list

Postup přípravy

Recept podle apetitu: http://www.apetitonline.cz/recepty/219-cibulacka.html 1. Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte. 2. Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma