TOPlist


Jáhlový nákyp

  • Uživatelský recept
  • Autor: cisarova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly (v suchém stavu)250
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)500
Med30
Vlašské ořechy30
Rozinky50
Kokos strouhaný70
Hera20
Vejce celá průměr165

Energetická hodnota celkem: 10149 kJ

Bílkoviny (g): 73, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 280 SAFA (g): 62 Cukry (g): 90 Vláknina (g): 38 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1269 kJ

Bílkoviny (g): 9.1, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 7.8 Cukry (g): 11.3 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice mletá, vanilkový cukr

Postup přípravy

Jáhly spaříme horkou vodou a uvaříme je v mléce (lze i ve vodě, nebo 1/2 na 1/2),do kterého přidáme 1 vanilkový cukr a špetku soli. Měkké jáhly (tekutina musí být vyvařená)necháme vychladnout a přidáme 1 lžící medu, nasekané vlašské ořechy, rozinky, kokos, trošku mleté skořice a celá vejce. Lze nastrouhat 1 jablko. Do vymazané formy přendáme tuto směs, kterou můžeme poklást švestkami ve vlastní šťávě. Nakonec přidáme kousek másla. Pečeme 45 minut na 200 °.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma