TOPlist


dort z černého lesa

  • Uživatelský recept
  • Autor: yanek
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr125
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Kakao Holandské (v suchém stavu)120
Mouka pšeničná polohrubá150
Višně100

Energetická hodnota celkem: 8082 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 322 SAFA (g): 17 Cukry (g): 181 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 808 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 32.2 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 18.1 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

2 vajíčka, z bílků ušlehat sníh. Ze žloutků, 1/2 hrnku cukru krupice, 4 lžíce oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 hrnku kakaa a 1/2 hrnku polohrubé mouky vytvoříme těsto. Do těsta vmícháme vypeckované třešně, višně, maliny apd (může být i kompotované), lehce vmícháme sníh, nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct na cca 25 minut na 200°C. Studený potíráme ušlehanou šlehačkou či pařížskou šlehačkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma