TOPlist


Františkánský švestkový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: kuhnj
  • Porce: 24.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná100
Mouka pšeničná bílá140
Žloutek40
Hera100
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Droždí30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Švestky350
Vlašské ořechy40

Energetická hodnota celkem: 11122 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 348 SAFA (g): 45 Cukry (g): 156 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 463 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 14.5 SAFA (g): 1.9 Cukry (g): 6.5 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Citronová kůra, vanilka

Postup přípravy

1. Mléko nalijte do misky a trochu ho zahřejte v mikrovlnce. Přidejte droždí, trochu cukru a nechte vzejít kvásek. Mezitím rozpusťte Heru, přisypte zbytek cukru,2 žloutky, citronovou kůru a mouku se špetkou soli. Vlijte kvásek a vymíchejte řidší těsto. To pak nechte asi hodinku na teplém místě kynout (já spěchala,tak to hodinka nebyla). 2. Předehřejte troubu asi na 180 C. Vymažte malý plech, pekáček nebo koláčovou formu o průměru 28 cm a dejte do ní polovinu těsta. Narovnejte na něj rozpůlené švestky; posypte je skořicí, vanilkovým cukrem. Navrch opatrně rozetřete druhou polovinu těsta, kterou posypte nasekanými ořechy a nechte ještě chvíli kynout. 3. Koláč pečte asi půl hodiny. Pak ho vyjměte a až vychladne, posypte dezert moučkovým cukrem a nakrájejte na řezy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma