TOPlist


Bezlepkové těsto na pizzu (z kuchařky: Vaříme zdravě bez lepku, nakl. Vašut)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Katulata
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě425
Olej olivový10
Cukr bílý (řepný, třtinový)6
Sůl6
Droždí20
Mouka bezlepková500

Energetická hodnota celkem: 7950 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 378 SAFA (g): 4 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 1.6, Sacharidy (g): 23.6 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.9 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouku smícháme s kváskem (droždí, pár kapek vlažného mléka, trocha cukru). S olejem (1lžíce), lžičkou soli(asi 6g) a vodou uhněteme vláčné těsto. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto necháme vykynout. Poté dáme na pečící papír a roztáhneme po celé délce (toho těsta je na dva plechy, takže si to rozdělte na dvě půlky). Pizzu si obložte dle přání Moje poznámka: bezlepkové těsto je poněkud jiné a řidší než klasické těsto, ale nelekněte se opravdu to vyjde. A ještě jedna rada, když budete těsto na plechu roztahovat, dělejte to s mokrýma rukama, na suché ruce se těsto strašně lepí :-) A kuchařka praví, že z této dávky je 16 porcí :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma