TOPlist


Biftek z mletého hovězího masa a hořčičnou omáčkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Eivlisis
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí mleté Purland500
Vejce celá průměr50
Brambory zimní80
Hořčice plnotučná průměr75

Energetická hodnota celkem: 4904 kJ

Bílkoviny (g): 108, Tuky (g): 74, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 2 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 981 kJ

Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

4g sůl

Postup přípravy

Mleté maso smícháme s vejcem a nastrouhanou syrovou bramborou, ochutíme 4g soli. Rozdělíme na 5 porcí - asi 120g. Na pánvi opékáme bifteky z obou stran bez tuku případně podléváme troškou vody. Bifteky vyjmeme a do výpeku přidáme hořčici a naředíme vodou tak, aby omáčka byla krémovitá. Necháme jen přejít varem. Bifteky přelijeme hořčičnou omáčkou. Příloha např. Bramborový salát z červené řepy

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma