TOPlist


Jogurtové dalamánky

  • Uživatelský recept
  • Autor: misour
  • Porce: 16.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jogurt Pilos 3300
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)150
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
sušené droždí5
Sádlo vepřové škvařené50
Mouka žitná celozrnná100
Mouka pšeničná celozrnná200
Mouka pšeničná hladká200

Energetická hodnota celkem: 10362 kJ

Bílkoviny (g): 82, Tuky (g): 68, Sacharidy (g): 373 SAFA (g): 25 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 56 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 648 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 23.3 SAFA (g): 1.6 Cukry (g): 2.1 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

trocha soli / cca 1/2 lžičky / . Mouku jsem dala žitnou chlebovou.

Postup přípravy

Zpracujeme těsto, můžeme v domácí pekárně / program těsto / . Podle potřeby přidat mouku nebo mléko,po vykynutí vytvarujeme bochánky, dáme na plech, nastřhneme vršek do křížku a necháme pod utěrkou kynout ještě asi 30-40min. Pomašlujeme vodou, posypeme semínky nebo hrubou solí a pečeme při 200 st. asi 20-25 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma