TOPlist


rajská omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: petas0
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Mouka pšeničná hladká80
Rajský protlak190
perník na strouhání63
Cukr bílý (řepný, třtinový)15
Ocet15

Energetická hodnota celkem: 6894 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 103, Sacharidy (g): 142 SAFA (g): 11 Cukry (g): 60 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 575 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 11.8 SAFA (g): 0.9 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

bobkový list, nové koření, celý černý pepř

Postup přípravy

Dáme do hrnce rozehřát olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme rajský protlak a zalijeme vodou, přidáme koření. Přivedeme k varu, zahustíme srouhaným perníkem, vaříme 10 minut. Odstavíme a dle chuti dochutíme solí, octem a cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma