TOPlist


vepřové´ý guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: petas0
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká70
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Vepřová kýta500
Žampiony125
Rajčata Cherry230
Cibule190
Voda, minerální vody bez příchutě1500

Energetická hodnota celkem: 8437 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 136, Sacharidy (g): 85 SAFA (g): 26 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1055 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 10.6 SAFA (g): 3.3 Cukry (g): 2.5 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

kmín mletý, bazalka, oregáno, sůl, gulášové koření

Postup přípravy

V papiňáku rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zeskovatět, přidáme na kostičky nakrájené maso, lehce orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata a žampiony, koření, lehce orestujeme, zalejeme vodou a přiklopíme. Vaříme cca 50-60 minut a pak tahustíme moukou a necháme ještě asi 5 minut provařit. Pokud je potřeba ještě lehce dosolíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem, hodí se i brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma