TOPlist


Rajská omáčka s hovězím masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1500
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Cibule200
Rajský protlak300
Hovězí maso zadní průměr700

Energetická hodnota celkem: 6464 kJ

Bílkoviny (g): 154, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 18 Cukry (g): 80 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1077 kJ

Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 19.2 SAFA (g): 3 Cukry (g): 13.3 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, Masox

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky a uděláme jíšku. Zalijeme 500 ml hovězího vývaru a litrem vody. Přidáme kostku Masoxu, dvě plechovky protlaku, koření a necháme vařit. Poté propasírujeme, omáčku dochutíme cukrem, solí, trochou tymiánu a troškou citronové kůry dle vlastní chuti. Vložíme uvařené maso a necháme společně prohřát. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma