TOPlist


Rohlík

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě260
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Sůl3
Mouka pšeničná hladká200
Mouka pšeničná hrubá300
Cukr bílý (řepný, třtinový)2
Droždí3

Energetická hodnota celkem: 8001 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 367 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ

Bílkoviny (g): 6.9, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 45.9 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Posypka: mák / sůl a kmín / sezamová semínka

Postup přípravy

Všechny ingredience nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto kynuté. (Voda vlažná, Olej - 2 PL, sůl - 1,5 lžičky, sušené droždí - 1,5 lžičky, cukr - 1 lžička; Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme mouku, nebo vodu tak, aby vznikla pevnější koule). Po ukončení programu vykynuté těsto vyjmeme, rozválíme na kulatou placku a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů a necháme ještě 10 minut vykynout. Poté každou osminu stočíme od šířky ke špičce. Konce zmáčkneme do špiček. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo hrubou solí s kmínem. Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C 20-25 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma