TOPlist


Celozrnný chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: zojenka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slunečnicová semínka25
Sezamová semínka25
Lněné semínko drcené25
Dýňová semínka25
Med5
Droždí20
Mouka žitná celozrnná100
Mouka špaldová celozrnná500

Energetická hodnota celkem: 11775 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 461 SAFA (g): 9 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 49 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, kmín, fenykl

Postup přípravy

600 g celozrnnej múky, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 1/4 lyžičky drveného feniklu, 20 g droždia, 1 lyžička medu, 1 a 1/2 lyžičky soli, cca 1/2 l vody a cca 100 g semienok podľa chuti Z teplej vody, medu a droždia urobíme kvások. Múku zmiešame so semienkam, soľou,korením, kváskom a zvyšnou vodou na vláčne cesto. Urovnáme do vymazanej formy, povrch zaprášime hladkou múkou a necháme vo forme kysnúť až kým nezdvojnásobí svoj objem. Pečieme asi 10 minút na najvyššiu teplotu a potom ešte asi 35 minút na 180 °C do zlata.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma