- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 500 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Cibule | 130 |
Bujón extra silný Maggi (hotový výrobek) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, paprika sladká, majoránka, česnek
Energetická hodnota celkem: 1049 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 262 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na lžíci sádla zpěníme 2 střední cibule, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme 1 lžíci sádla, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme,aby nezhořkla. Hlívu zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedeme do varu, vhodíme 1 bujónovou kostku (masox, hovězí) a 20 minut vaříme (pozor - hlíva nikdy zcela nezměkne!). Pak přidáme jíšku a nakonec dochutíme majoránkou s utřeným jedním stroužkem česneku (se solí, nemusí být). Dobře provaříme a podáváme např. s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.