TOPlist


Kouzelný hrnec - Krůtí játra se špenátem a rýží basmati

  • Uživatelský recept
  • Autor: jennylane
  • Porce: 127.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra krůtí500
Cibule150
Olej olivový10
Rýže Basmati (v suchém stavu)100
Špenát500
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 5603 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 116 SAFA (g): 2 Cukry (g): 26 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 44 kJ

Bílkoviny (g): 1.1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 0.9 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0.2 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, česnek

Postup přípravy

V hrnci s nepřilnavým povrchem necháme na lžíci olivového oleje zesklovatět cibuli. Přidáme očištěná krůtí játra a osmahneme je. Ochutíme pepřem, příp. špetkou chilli. Přidáme opláchnutou rýži basmati a promícháme. Játra s rýží zasypeme listy špenátu. Špenát pustí šťávu a jeho objem se zmenší, proto s ním nešetřete. Mírně podlejeme a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Dochutíme utřeným česnekem a solí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma