TOPlist


Hovězí na pepři

  • Uživatelský recept
  • Autor: Baall
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 160

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso přední průměr600
Cibule300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)70
Sůl7

Energetická hodnota celkem: 8747 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 172, Sacharidy (g): 30 SAFA (g): 53 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2187 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 7.5 SAFA (g): 13.3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl - 3 lžičky, pepř mletý - 1,5 PL

Postup přípravy

Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme 6ks celých oloupaných cibulí, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory, kaší, rýží. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule. Chceme-li více šťávy, podlijeme vývarem. Můžeme i použít jiné hovězí a nakrájet je na jednotlivé kousky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma