TOPlist


Lívanečky nasucho

  • Uživatelský recept
  • Autor: Simmonska
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá300
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)500
Droždí20
Vejce celá průměr35
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cukr bílý (řepný, třtinový)15

Energetická hodnota celkem: 6394 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 265 SAFA (g): 8 Cukry (g): 43 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1066 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 44.2 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 7.2 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Necháme vykynout kvásek. Do misky vsypeme mouku a zalijeme mlékem s rozšlehaným vajíčkem a špetkou soli. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké tekuté těsto, které necháme asi 30 minut kynout pod utěrkou na teplém místě. Smažíme na olejem pouze vytřené pánvi. Zdobíme zakysanou smetanou, jogurtem, skořicovým cukrem či čímkoliv dle vlastní chuti :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma