TOPlist


Dort Buď fit

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)200
Smetana zakysaná 15%400
Rum hnědý10
Granko Exclusive (v suchém stavu)30
Voda, minerální vody bez příchutě600
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Pudinkový prášek vanilkový74
Piškoty tradiční360
Jablka1000

Energetická hodnota celkem: 13789 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 558 SAFA (g): 51 Cukry (g): 276 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1149 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 46.5 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 23 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nastrouháme a vaříme se dvěma sklenicemi vody cca 10 minut. Ve sklenici vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky - vmícháme do uvařených jablek a vaříme ještě dvě minuty. Jsou-li jablka kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Dortovou formu vyložíme piškoty namočenými v mléce s rumem. Na piškoty navrstvíme pudink z jablek. Další vrstvu tvoří opět namočené piškoty .... vrstvy střídáme, až je dortová forma téměř plná (1/2 cm pod okraj). Dáme do ledničky vychladit. Zakysanou smetanu smícháme se 2 lžícemi cukru a lžičkou rumu. Směs nalijeme na vychladlý dort a posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou. Dáme vychladit do druhého dne.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma