TOPlist


Meatza

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Paprika bílá90
Mozzarella 45%100
Vejce celá průměr55
Rajčata 150
Hovězí mleté průměr500

Energetická hodnota celkem: 6284 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 53 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1571 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 27.5, Sacharidy (g): 2.3 SAFA (g): 13.3 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, oregano

Postup přípravy

Rozehřejeme troubu na 230stupňů. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s jedním vejcem. Ručním mixérem maso s vejcem rozmixujeme na ještě jemnější hmotu (není podmínkou). Osolíme a okořeníme pizza kořením. Na plechu, nebo lépe v dortové kulaté formě rozprostřeme vytvořenou směs z mletého masa. Vložíme do trouby na cca 5 minut a necháme maso trochu zapéct. Vyjmeme z trouby a vyklepneme na maso další dvě vejce. Ozdobíme dle vlastní fantazie plátky cibule, na plátky nakrájenými rajčaty, slaninou, červenou paprikou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15minut. Vyjmeme z trouby a rozložíme na pizzu sýr. Vrátíme na minutku do trouby, aby se sýr hezky roztekl. Vyjmeme z trouby ozdobíme kopečky smetany, nakrájíme a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma