TOPlist


Hovězí na žampionech

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě1200
Hovězí maso přední průměr500
Žampiony300
Cibule150
Anglická slanina40

Energetická hodnota celkem: 5848 kJ

Bílkoviny (g): 97, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 24 SAFA (g): 46 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ

Bílkoviny (g): 19.4, Tuky (g): 20.2, Sacharidy (g): 4.8 SAFA (g): 9.2 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Masox, sůl, pepř, hořčice, kmín

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky (jakkoliv nevzhledné), osolíme, opepříme a pomažeme z obou stran hořčicí. Sádlo rozehřejeme a maso na něm necháme zatáhnout. Potom přisypeme cibuli. Až zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony. Necháme je pustit vodu, potom přilijeme horkou vodu z konvice, přidáme kmín, Masox, lžíci hořčice a necháme dusit. Když je maso měkké, omáčku dle potřeby zahustíme. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma