TOPlist


Hovězí paprikáš s rýží basmatti

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí kližka900
Cibule300
Paprika červená150
Žampiony300
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Slanina anglická100
Rajčata konzervovaná400
Vývar čirý300
Rýže dlouhozrnná (uvařená)900
Smetana zakysaná 15%160
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 14473 kJ

Bílkoviny (g): 256, Tuky (g): 132, Sacharidy (g): 291 SAFA (g): 58 Cukry (g): 58 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 36.4 SAFA (g): 7.3 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 1.6


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, paprika sladká, paprika sladká uzená, paprika pálivá, čerstvá hladkolistá petržel

Postup přípravy

Kližku odblaníme a nakrájíme na kostky, cibuli a papriku na kostičky, česnek a žampiony na plátky, anglickou na kostičky. Na oleji orestujeme anglickou slaninu s cibulkou a čerstvě nadrceným pepřem. Až cibule zesklovatí, přidáme maso a zarestujeme. Přidáme 1 lžíci sladké papriky, 1 lžíci sladké uzené papriky a půl lžíce pálivé papriky, promícháme a zarestujeme, přidáme pokrájenou červenou papriku, česnek a žampiony a lžičku kmínu a dále restujeme. Osolíme a promícháme. Přidáme rajčata, vývar, promícháme a dusíme do měkka. Podáváme s rýží basmatti (příp. houskovým knedlíkem), každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany a čerstvě nasekanou hladkolistou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma