- Autor: ya.nic
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 1000 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 200 |
Salám šunkový | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Olej olivový | 30 |
Cibule | 35 |
Cibule šalotka | 50 |
Česnek | 50 |
Mouka žitná celozrnná | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 20 |
Energetická hodnota celkem: 8232 kJ
Bílkoviny (g): 125,
Tuky (g): 102,
Sacharidy (g): 130,
SAFA (g): 53,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2058 kJ
Bílkoviny (g): 31.3, Tuky (g): 25.5, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Cuketu, sýr a měkký salám ustrouháme nahrubo. Přidáme vejce, olej, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zahustíme moukou smíchanou s práškem do pečiva. Dochutíme kořením a osolíme. Hmotu rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáče, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 150 až 200 °C pečeme dorůžova. Nákyp podáváme s vařenými brambory. Výborný je i studený s chlebem či pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.