TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Banánovo-mandlová zmrzlina

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Banány200
Mandle40

Energetická hodnota celkem: 1760 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 3 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 880 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 25.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Zralý banán zamrazíme (den předem). Oloupeme slupku, banán nakrájíme na kousky a rozmixujeme spolu s mandlemi nebo jinými ořechy do pěny. Případně můžeme do směsi přidat borůvky nebo kokos. Ihned podáváme. Nebo můžeme přidat i další ingredience podle nálady: skořici, vločky,lžíci tvarohu, datle, čokoládu ... Poznámka: ještě lepší je banán nakrájet na kolečka a zamrazit bez slupky - zmrzlá slupka se špatně loupe

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 08. 2015 13:15
Vypadá to báječně, jdu dát banány do mrazáku :-).
09. 08. 2015 12:25
To vypadá zajímavě! Taky dělám zmrzliny, ale tohle by mě nenapadlo. U nás frčí různé dřeně z ovoce nebo směsi s tvarohem. Tohle zkusim.
09. 08. 2015 12:00
Další možná varianta: mandle nahradit mletým mákem - taky vynikající :-)
11. 09. 2014 14:02
To zkusím.-)))
09. 09. 2014 21:22
To se mi líbí!
09. 09. 2014 20:38
Další variace: k základu jsem přidala lžíci umačkaných jahod s trochou cukru ... taky vynikající :-) ... banán je také možné oloupat a nakrájet před zmražením, a pak použít přesně množství, které potřebujeme
08. 09. 2014 18:08
Použila jsem mandle loupané ... napoprvé jen s banánem, nic dalšího ... já nejsem zmrzlinová, ale tohle mi mooooc chutná, doporučuju!

Naši partneři