TOPlist


Celozrnné bulky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lenkanem
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná300
Mouka žitná celozrnná100
Mouka pšeničná bílá100
Droždí30
Olej olivový30
Slunečnicová semínka50
Cukr bílý (řepný, třtinový)10

Energetická hodnota celkem: 10227 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 385 SAFA (g): 10 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 852 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 32.1 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 1.8 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

400ml vlažné vody

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku. Přidáme vlažnou vodu a všechny ostatní ingredience a zaděláme těsto. Necháme cca 1 hodinu kynout. Rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme bochánky, které nahoře nařízneme do kříže. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme ještě cca 20 minut kynout, potom potřeme mlékem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut (podle barvy, je třeba sledovat).

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma