TOPlist


Domácí vanilkový puding

  • Uživatelský recept
  • Autor: ivana.cirmanova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)500
Gustin kukuřičný škrob42
Žloutek58
Cukr bílý (řepný, třtinový)31

Energetická hodnota celkem: 3208 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 88 SAFA (g): 17 Cukry (g): 70 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 17.5 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

špetka soli, semínka z vanilkového lusku

Postup přípravy

Smíchat 150 ml mléka + cukr + škrob + špetku soli - vyšlehat se 3 žloutky. 350 ml mléka + semínka z lusku - pozvolna přivést k varu, míchat (nejlépe metličkou). Asi při 80 stupních nalít do horkého mléka výše zmíněnou směs a míchat do zhoustnutí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma