TOPlist


Domácí pšenično-žitný chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: gitus
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká280
Mouka žitná celozrnná190
Droždí42
Lněné semínko drcené40
Slunečnicová semínka40

Energetická hodnota celkem: 8576 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 345 SAFA (g): 6 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 68 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 572 kJ

Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 2.4, Sacharidy (g): 23 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 0.7 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

2 lžičky soli, 2 lžičky celého nebo drceného kmínu.

Postup přípravy

Všechny přísady hnětačem smícháme s 1,5 hrnku teplé vody. Necháme vykynout. Dáme do pekáče na pečící papír a povrch posypeme hladkou moukou. Pečeme 1/2 h přikryté na 250 st. a 1/2 h odkryté na 220 st. Pozn. Lněné semínko dát celé, ne drcené - není v databázi. Droždí sušené - 1 sáček.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma