TOPlist


Kynuté těsto/buchty, koláče

  • Uživatelský recept
  • Autor: komarailona
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)250
Droždí22
Žloutek40
Cukr hnědý (řepný, třtinový)100
Mouka pšeničná celozrnná300
Mouka pšeničná polohrubá240
Olej olivový50

Energetická hodnota celkem: 12390 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 489 SAFA (g): 15 Cukry (g): 119 Vláknina (g): 55 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 620 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 24.5 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

V teplém mléce necháme vzejít kvasnice, přidáme cukr, žloutky, mouku, olej. Ochutíme špetkou muškátového oříšku a citronové kůry. Necháme vykynout. Tvarujeme bochánky nebo plníme jako buchty, nebo na plech jako koláč.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma