TOPlist


Jablečné palačinky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Hanka.Hrudka
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká400
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)1000
Jablka200
Vejce celá průměr200
Cukr bílý (řepný, třtinový)40
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20

Energetická hodnota celkem: 10906 kJ

Bílkoviny (g): 102, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 406 SAFA (g): 20 Cukry (g): 112 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1363 kJ

Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 7.4, Sacharidy (g): 50.8 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

větší špetka soli

Postup přípravy

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, přidáme do palačinkového těsta. Těsto: mouku, vejce, cukr-moučka, sůl a mléko dáme do nádoby a ručně nebo mixérem smícháme na těsto. Smažíme na pánvi, tak jak jsme zvyklí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma