TOPlist


croissant

  • Uživatelský recept
  • Autor: UJISilik
  • Porce: 18.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě504
Zlatá Haná324
Cukr bílý (řepný, třtinový)84
Sůl16
Mouka pšeničná hladká840
Droždí42
Vejce celá průměr55

Energetická hodnota celkem: 23235 kJ

Bílkoviny (g): 106, Tuky (g): 254, Sacharidy (g): 702 SAFA (g): 104 Cukry (g): 97 Vláknina (g): 68 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1291 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 14.1, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 5.4 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vodu, droždí, vejce, cukr, mouku a sůl vymíchat v hladké těsto. Hodinu nechat odležet na lince, pak dát do lednice (pozor! hodně kyne!!!). Druhá den rozválet máslo i těsto do čtverce a máslo zabalit jako do obálky do těsta, rozválet v 1 směru, přeložit na třetiny a dát do lednice na 30 minut. 2x zopakovat, válet vždy kolmo k minulému válení. Po posledních 30 min vyválet na 3 mm (!) a rozříznout na dva 20cm pruhy, ze kterých se krájí trojúhelníky se základnou 8-10cm. Základnu nakrojit a těsto vytáhnout do stran tak, že vznikne "eiffelovka", a srolovat. 60-90 min nechat kynout, potřít vejcem a péct cca 10 min na 200st. (lépe asi horkovzduch)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma