TOPlist


Housky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lenkanem
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku)310
Mouka pšeničná hladká360
Mouka žitná celozrnná140
Droždí20
Olej olivový20
Cukr bílý (řepný, třtinový)6

Energetická hodnota celkem: 9046 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 381 SAFA (g): 11 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 50 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1131 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 47.6 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, vejce na potření.

Postup přípravy

Droždí utřeme s cukrem (je toho jedna kávová lžička) do tekuté podoby a přidáme trošku vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Obě mouky smícháme, přidáme sůl (2 kávové lžičky), olej (2 polévkové lžíce), zbytek mléka a kvásek. Zaděláme těsto, které necháme kynout. Poté vytvoříme housky (cca 8 ks), potřeme vejcem, necháme ještě tak 15 minut kynout a pečeme v troubě (předem rozpálené na 180°C) cca 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma