TOPlist


Hovězí na rajčatech a na paprikách

  • Uživatelský recept
  • Autor: DusinkaL
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr400
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cibule80
Mouka pšeničná hladká20
Paprika bílá250
Rajčata konzervovaná400

Energetická hodnota celkem: 3727 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 11 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 932 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí zadní nakrájíme na 100g plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme na talíř a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme do hrnce plátky masa, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme. Bílé papriky nakrájíme na tenké nudličky, podusíme v hrnci s trochou vody. Přibližně po hodinovém dušení masa přidáme podušené papriky a plechovku krájených rajčat. Opět za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, těstoviny či brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma