TOPlist


celozrný závin - Brýdová

  • Uživatelský recept
  • Autor: ojikova
  • Porce: 16.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Med50
Mouka žitná celozrnná300
Olej olivový120
Voda, minerální vody bez příchutě100
Kypřící prášek do pečiva6
Mák200
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)250

Energetická hodnota celkem: 14217 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 304 SAFA (g): 33 Cukry (g): 71 Vláknina (g): 85 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 889 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 4.4 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Smícháme mouku, olej, vlažnou vodu a prášek do pečiva a uděláme těsto. Dáme na plech na pečící papír a rukama rozděláme na placku, potřeme makovou náplní ( do náplně z mletého máku 1 lžička skořice, tř. cukr, mléko) a pomocí papíru rolujeme. Propícháme vidličkou a upečeme do světle hněda.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 03. 2015 12:49

ojikova

Zkusím nahradit třtinový cukr menším množstvím medu, to by mělo mít méně sachridů a KJ, potom napíšu do receptu případnou změnu.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma