TOPlist


Makarony se zeleninou a žampiony

  • Uživatelský recept
  • Autor: veribuja
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule85
Česnek6
Hrášek100
Rajčata 150
Žampiony100
Šunka vepřová nejvyšší jakosti50
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Lučina 70%100
Bujón průměr (hotový)125
Těstoviny (v suchém stavu)300

Energetická hodnota celkem: 6999 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 250 SAFA (g): 23 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1750 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 62.5 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, muškátový oříšek, bazalka

Postup přípravy

1) Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Hráškové lusky nebo hrášek omyjeme a očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek odděleně najemno nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. 2) Makarony nebo jiné těstoviny uvaříme na skus. Mezitím na velké pánvi s rozehřátým olejem zpěníme cibuli, česnek a šunku. Přidáme hráškové lusky nebo hrášek a houby. Promícháme a krátce opečeme. 3) Přimícháme rajčata a drůbeží vývar. Přivedeme k varu, rozmícháme čerstvý sýr, přikryjeme a sýr necháme při velmi mírné teplotě roztavit. Vše osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. 4) Těstoviny rozmícháme s omáčkou a podáváme bohatě sypané bazalkou. Místo hrášku můžeme použít také řapíkatý celer nebo kukuřici.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma