TOPlist


Hovězí na žampionech

  • Uživatelský recept
  • Autor: DusinkaL
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Žampiony500
Mouka pšeničná hladká40
Cibule150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)60
Hovězí maso zadní průměr500

Energetická hodnota celkem: 6253 kJ

Bílkoviny (g): 116, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 59 SAFA (g): 18 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1563 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 14.8 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 3.5 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí zadní nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Plátky vyjmeme na talíř a na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Poté vložíme do hrnce plátky masa, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a dusíme v hrnci s trochou vody (můžeme přidat trochu šťávy z masa, které dusíme). Přibližně po hodinovém dušení masa přidáme podušené žampiony . Opět za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí rýže, kuskus, těstoviny či brambory.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma