TOPlist


Čokoládový dort

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čokoláda hořká 85 % průměr250
Vejce celá průměr275

Energetická hodnota celkem: 7803 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 158, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 88 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ

Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 11 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

1.Nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte nad parou. 2.Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou, bílky smíchejte se solí a vyšlehejte do pěny. 3.Do čokoládové směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a nalijte do formy. Ideální je silikonová. Pečte na 250 °C zhruba 8 minut. Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Uchovávejte v lednici

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma