TOPlist


Italská rajčatová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: haniczka6
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek10
Cibule200
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Olej olivový10
Drcená rajčata500
Rajčata 100
třtinový cukr10

Energetická hodnota celkem: 2473 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 4 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 824 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 20.3 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 13.3 Vláknina (g): 6.7 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka, třtinový cukr

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s proužky česneku orestujeme na slunečnicovém oleji. Poté přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, natrhanou bazalku, nakrájené rajče a dusíme 5-10 min. Nakonec přidáme trochu třtinového cukru a jednu dvě lžíce olivového oleje. Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny a navrch ozdobíme mozzarellou a lístečkem bazalky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma