TOPlist


císařský trhanec

  • Uživatelský recept
  • Autor: etrilles
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr150
Mouka špaldová celozrnná94
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)280
Máslo čerstvé8
Rozinky20
Cukr bílý (řepný, třtinový)40
Švestky240

Energetická hodnota celkem: 4765 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 176 SAFA (g): 13 Cukry (g): 94 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2383 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 88 SAFA (g): 6.5 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

citronová kůra,skořice,vanilka

Postup přípravy

namočit rozinky,švestky rozvařit se skořicí a troškou vody žloutky šlehat s cukrem,mlékem,přidat mouku s práškem do pečiva,skořici, citronovou kůru, vmíchat tuhý sníh z bílků a rozinky Rozpálit nepřilnavou pánev lehce vymazanou máslem, vlít polovinu hmoty, pomalu péci, otočit, dopéci dozlatova,natrhat vidličkami na kousky, ještě prohodit na pánvi. Na talíři posypat práškovým cukrem, podávat se švestkami. Stejně upéci 2. porci

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

18. 09. 2017 20:58

Hanuja

Vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma