TOPlist


guláš paní nadlesní

  • Uživatelský recept
  • Autor: ozzy.kratky
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí kližka750
Slanina anglická100
Cibule100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)50
Rajský protlak10
vývar300
Víno červené200
Žampiony150
lišky150
Máslo čerstvé20
Gustin kukuřičný škrob20
rybízová marmeláda30

Energetická hodnota celkem: 10739 kJ

Bílkoviny (g): 181, Tuky (g): 146, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 52 Cukry (g): 46 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 2685 kJ

Bílkoviny (g): 45.3, Tuky (g): 36.5, Sacharidy (g): 28.8 SAFA (g): 13 Cukry (g): 11.5 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 2.5


Dochucovadla:

sůl ,pepř,bobkový list 5,drcené kuličky jalovce 10ks

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na asi 1 cm kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji nadrobno. Ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce oleje, na kterých vyškvaříme slaninu. Vmícháme cibuli a osmahneme do zlatova. Osolíme, opepříme. Pak př dáme maso, rajský protlak, drcené jalovčinky a bobkové listy. Zalijeme ? l vývaru a 1/8 l červeného vína, uvedeme do varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 1,5 hodiny. Čas od času zamícháme a podléváme zbylým vývarem a vínem.mezitím očistíme žampióny a lišky. Jsou-li větší, rozpůlíme je. V˙pánvi rozehřejeme zbylý olej s˙máslem a houby v˙něm osmahneme. Ke guláši je přidáme teprve 5 minut před koncem dušení. Nakonec smícháme škrobovou moučku s˙trochou vody a guláš jí zahustíme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a rybízovou zavařeninou. Na talíři sypeme hrubě drceným pepřem a podáváme nejlépe s˙vařenými těstovinami, které jsme orestovali na másle se strouhankou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma