TOPlist


opečená pikantní cizrna

  • Uživatelský recept
  • Autor: ozzy.kratky
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
cizrna strerilovaná400
olivový olej10

Energetická hodnota celkem: 2535 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 0 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1268 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 32 SAFA (g): 0 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl 1/2 lžičky,mletý kajenský pepř 1/2 lžičky

Postup přípravy

Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečicí plech, aby byla v jedné vrstvě. Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma