TOPlist


Anglický koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé60
Mouka pšeničná hladká250
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)60
Vejce celá průměr110
Cukr hnědý (řepný, třtinový)70
Vlašské ořechy20
Jablka600

Energetická hodnota celkem: 9528 kJ

Bílkoviny (g): 47, Tuky (g): 76, Sacharidy (g): 342 SAFA (g): 40 Cukry (g): 140 Vláknina (g): 33 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1191 kJ

Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 42.8 SAFA (g): 5 Cukry (g): 17.5 Vláknina (g): 4.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

cukr vanilkový, skořice

Postup přípravy

Z mouky, másla, mléka,vejce ,cukru a prášku do pečiva uděláme křehké těsto. Polovinu rozválíme a dáme do koláčové formy. Na těsto dáme jablka nastrouhaná a smíchaná s vlašskými ořechy, vanilkovým cukrem a skořící. Přikryjeme těstem z druhé poloviny pomažeme rozšlehaný vejcem a pečeme asi 45 min.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma