TOPlist


bramborové krokety

  • Uživatelský recept
  • Autor: kvetocka
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory rané200
Solamyl bramborový škrob10
Mouka pšeničná hrubá20
Žloutek20
Vejce celá průměr45
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)100
Strouhanka100

Energetická hodnota celkem: 6828 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 111, Sacharidy (g): 137 SAFA (g): 14 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1138 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 22.8 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 2.2 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl,muškátový oříšek

Postup přípravy

Uvařte brambory ve slupce.Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle.Smíchejte s moukou,žloutkem a osolte.Vytvarujte kuličky nebo placičky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku-bude se vám s nimi lépe pracovat. Patom krokety obalte v trojobalu.Smažte v rozpáleném tuku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma