TOPlist


Rychlá omáčka z rajčat

  • Uživatelský recept
  • Autor: rencha
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rajčata 900
Voda, minerální vody bez příchutě200
Česnek5

Energetická hodnota celkem: 738 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 37 SAFA (g): 0 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 246 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 12.3 SAFA (g): 0 Cukry (g): 7.3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Pprovencálské koření, tyminám či oregano, sůl, pepř

Postup přípravy

Omytá rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Po chvíli vodu slijeme, račata oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Rajčata vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme stroužek česneku, sůl a pepř a necháme pod pokličkou dusit. Podušená rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme koření a necháme ještě chvíli povařit. Omáčka je vhodná především na těstoviny. Dle potřeby dochutíme troškou cukru.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma