TOPlist


Houstičky - 1 houstička je cca 60 g

  • Uživatelský recept
  • Autor: MagdaStep
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 135

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)7
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)300
Droždí42
Máslo čerstvé30
Žloutek20
Mouka pšeničná polohrubá250
Mouka pšeničná hladká250

Energetická hodnota celkem: 9620 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 397 SAFA (g): 26 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 641 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 26.5 SAFA (g): 1.7 Cukry (g): 2.1 Vláknina (g): 2.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, hrubozrnná sůl, celý kmín - pozn.: doba přípravy: 90 min. hnětení a první kynutí těsta, 30 min. druhé kynutí upletených houstiček, 15 min. pečení

Postup přípravy

Mouku dáme do stroje na pečení chleba, smícháme se solí, přilijeme rozpuštené máslo, přidáme kvásek. Vše necháme programem na hnětení a kynutí prohníst a vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 dílů, pak každý na další 3 díly. Z každých 3 dílů upleteme houstičku - necháme zase kynout - 20-30 min. pak natřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem. Pečeme 15 min. ve stroubě na 200 st. C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

22. 11. 2015 06:38

Super:-)

22. 11. 2015 06:27

blogerka

Mnam!Vynikajici!a vyborny popis receptu vcetne velmi presnych hodnot ingredienci.Diky.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma