TOPlist


Telecí medailónky na divoko se zeleninou, rýže

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Telecí kýta na řízky100
Oleje (všechny druhy)5
Cibule10
Celer - bulva10
Mrkev20
Květák20
Brokolice30
Pór20
Mouka pšeničná hladká5
Rýže Basmati syrová40

Energetická hodnota celkem: 1590 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 3 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté a osušené maso nakrájíme na medailónky, jemně rozklepeme, osolíme, opepříme. Zeleninu očistíme, květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, pórek, cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran porce masa, podlijeme vodou, doplníme novým kořením, zeleným pepřem, bobkovým listem a dáme dusit. Během varu přidáme zeleninu. Když je maso měkké, vyjmeme jej i se zeleninou na talíř a uchováme v teple. Šťávu z masa necháme mírně vydusit, zaprášíme moukou a za stálého míchání provaříme. Hotovou šťávu přelijeme přes maso a zeleninu, jako přílohu podáváme rýži.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma