TOPlist


Domácí kváskový chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: amabile
  • Porce: 22.00
  • Doba přípravy (min.): 675

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká300
Mouka žitná celozrnná740
Sůl30
Slunečnicová semínka70

Energetická hodnota celkem: 16508 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 733 SAFA (g): 7 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 139 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 750 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 33.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

kmín (20g = 2x malý panák - 1 panák celý kmín, 1 panák drcený kmín), semínka lze použít jakákoliv a množství též záleží na každém, jen si uvědomit, že čím větší množství, tím vzrůstá energetická hodnota

Postup přípravy

1 porce = 80 g Chléb je z domácího kvásku, smíchání surovin a vypracování těsta zabere přibližně 30 minut, těsto postupně kyne a odpočívá 10 hodin (kvásek 8 hodin, chléb 2 hodiny), peče se pouze 45 minut, proto tak vysoký čas přípravy... Ovšem, výsledek vážně stojí za to!!! :-) Chléb se peče z chlebové mouky (zakoupené přímo ve mlýně) a to konkrétně ze žitné hladké, pšeničné hladké a celozrnné žitné hrubé, ovšem žádná z nich není zadána ve vyhledávači potravin, proto jsem uvedla nejbližší druhy mouky v daném množství.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

11. 01. 2016 07:11

ajanka

Také si peču domácí chlebík z kvásku a nedám na něj dopustit, je to velká dobrota a za trošku té práce navíc to opravdu stojí :-)!

11. 01. 2016 01:40

amabile

Evinko49, díky za tip :-) Při troše času vyhledám a upravím :-)

11. 01. 2016 00:36

evinka49

Všechny mouky najdeš v kaloricketabulky.cz Já jsem chleba nikdy nepekla,ale musí to být mňamka.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma