TOPlist


Bazalková kuřecí játra se zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 60

150 g kuřecích jater, 1 lžička rostliného oleje,bazalka sušená i čerstvá sůl a bílý pepř 250 g libovolné směsi zeleniny vařené v páře

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Zeleninová směs mražená - průměr250
Oleje (všechny druhy)2
Játra drůbeží150

Energetická hodnota celkem: 1429 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 22 SAFA (g): 4 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Kuřecí játra opláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do misky a hojně zasypeme sušenou nebo čestvě posekanou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Necháme odstát alespoň 30 minut nebo i déle v chladničce. Na rozehřátou pánev vložíme bazalková játra a opékáme. Pokud je třeba, podléváme průběžně vodou nebo vývarem. Před koncem restování dochutíme solí nebo i pepřem podle chuti a pro zvýraznění aroma vmícháme ještě čerstvé lístky bazalky. Podáváme s teplou zeleninou v případě redukčního režimu či s bramborem v udržovacím období. Recept je vhodný pro oběd nebo večeři.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

05. 04. 2015 18:26

Mňamity mňam, škoda že chybí foto.

09. 10. 2013 14:17

Bozulka

Zajímavý recept, určitě vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma