TOPlist


Hovězí na rajčatech s provensálským kořením, rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: Leela
  • Porce: 1.00

1 porce EH 1740 kJ, B 26g, T 13g, S 48g

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso přední průměr100
Oleje (všechny druhy)7
Cibule15
Česnek5
Rajčata 100
Rajský protlak Tesco30
Mouka pšeničná hladká5
Rýže vařená bílá průměr40

Energetická hodnota celkem: 1784 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 29 SAFA (g): 9 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín

Postup přípravy

Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským prolakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma