TOPlist


Hovězí maso s květákem

  • Uživatelský recept
  • Autor: terkaH.
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso přední průměr500
Cibule100
Česnek20
Květák400

Energetická hodnota celkem: 5272 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 39 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 8.5 SAFA (g): 9.8 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na velice tenké plátky. Ve větší pánvi rozehřememe tuk a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. V zápětí přidáme nakrájené hovězí maso a vidličkou dobře promícháme tak, aby se neslepilo. Dále přidáme sůl, pepř. Nesmíme dlouho opékat, aby maso neztvrdlo ale zůstalo uvnitř měkké. Osmahlé maso dáme na talíř a uschováme na teple. Do vzniklé šávy dáme na růžičky rozdělený květák a pod pokličkou jej asi 10 minut dusíme. Pak přidáme třený česnek a připravené maso. Pokrm promícháme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma