TOPlist


Jáhlový nákyp s jablky

  • Uživatelský recept
  • Autor: DrAlice81
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 70

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)60
Jáhly (v suchém stavu)180
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)250
Voda, minerální vody bez příchutě500
Jablka586
Vejce celá průměr79

Energetická hodnota celkem: 6319 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 281 SAFA (g): 11 Cukry (g): 136 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 790 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 35.1 SAFA (g): 1.4 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jáhly nasypeme do hrnku, spaříme horkou vodou, přecedíme, propláchneme studenou a dáme do hrnce. Přidáme 1 hrnek mléka, 1 hrnek vody, 2 vanilkové cukry a vaříme do husté kaše. Někdy je potřeba dolít ještě tekutinu, já přilévám tak ještě hrnek vody v průběhu vaření. vaříme do změknutí. Do ještě teplého vmícháme oříšek másla, necháme trošku schladnou a vmíchám dvě vejce, pak dáme polovinu na dno zapékací mísy, na do dáme nastrouhaná jabka se skořicí a 1 vanilkovým cukrem (nebo prostě dle chuti), rozprostřeme a na to rozprostřeme zbylou kaši. Dáme péct na cca 20-30 minut do předem vyhřáté trouby na 160, než nahoře začne praskat a kůrka je dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma